Mukavasti maailmalle TE-Matkojen kautta!

Valamo ja Jorma Hynninen

lauantai  21.11.2020

alk. 100€/hlö

 

Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 80 vuotta siitä, kun Valamon Luostari löysi uuden kodin Heinävedeltä Papinniemen kylältä.

Lauantaina 21.11. Jorma Hynnisen konsertti ”Oopperalaulaja luostarissa”, säestäjänä Pami Karvonen, konsertti alkaa klo 16.00

Valamon munkkiluostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus luonnonkauniilla Heinävedellä. Nykypäivän ihmiselle Luostari on levollinen ilmapiiri ja ympäröivä luonto tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittumiseen kaukana kaikesta kiireestä.

Marraskuussa 1973 perustettu yhdistys Valamon Ystävät ry ryhtyi aktiivisesti keräämään varoja luostarin uuden kirkon rakentamiseen, Arkkitehti Ivan Kudrjavzev laati kirkon piirustukset Bysanttiin pohjautuvaan venäläiseen kirkkoarkkitehtuurin tyyliin ja silloinen arkkipiispa Paavali siunasi tulevan kirkon paikan syksyllä 1973. Kirkko oli viimeistelyä vaille valmis vuonna 1976 ja se pyhitettiin Kristuksen kirkastumiselle.

Uusi kirkko vihittiin käyttöön juhlallisin menoin 5.6.1977 arkkipiispa Paavalin, lukuisan ulkomaisen vierasjoukon ja kirkon papiston avustamana.

Kirkkoon on kunniapaikalle laitettu Suomen historiallisesti merkittävin ikoni, Konevitsan Jumalanäiti, joka sodan melskeissä tuotiin 1940 Suomeen ja sijoitettiin Luostariin 1956.

 

Hintaan sisältyy:

*Bussikuljetus

*Valamossa tervetulohetki

*Opastettu kierros Valamon pääkirkkoon

*Tutustuminen näyttelyyn ja uuteen luostarimuseoon omatoimisesti

*Noutopöytälounas

*Jorma Hynnisen konsertti ”Oopperalaulaja

luostarissa”, säestäjänä Pami Karvonen

*Lähtökahvit Trapesassa

 

Aikataulu:

Siilinjärvi mh                        11.30

Kuopio Maljalahdenkatu    11.00  

Valamossa                            13.30

 

 

Link / Linkki