Mukavasti maailmalle TE-Matkojen kautta!

 

Myrskyluodon Maija

 7.- 8.4.2018

210 €/hlö

 

 

 

50 vuotta täyttävä Helsingin Kaupunginteatteri juhlistaa uudella kotimaisella suurmusikaalillaan Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä. Myrskyluodon Maija kuvaa suomalaisen naisen elämää ja itsenäistymistä 1800-luvun Ahvenanmaalla, keskellä merta Myrskyluoto-nimisellä saarella. Teos tuli tunnetuksi Anni Blomqvistin romaanisarjaan perustuvana tv-sarjana 1976, johon Lasse Mårtenson sävelsi unohtumattoman musiikin. Tämä suomalaisen sieluun soimaan jäänyt musiikki kuullaan nyt ensimmäistä kertaa näyttämöllä musikaaliteoksena.

Maija Vilkkumaa on tarttunut uuteen haasteeseen: hän on sanoittanut Lasse Mårtensonin säveltämät kappaleet suurmusikaaliin Myrskyluodon Maija.                    

Meri jäljet lyö luotoon. Vaot kallion, ne aalto tehnyt on. Myös myrskysää tarttuu Maijan muotoon ja Jannen silmiin leudot tuulet kiinni jää. Meren ankara työ heihin merkkinsä lyö, heihin merkkinsä lyö. Oppii luodolla kielen, sanat liikaa ois ja joutaa lauseet pois. Voi aavistaa vaimo toisen mielen, hän tuntee tuulen, joka miehen matkaan saa. Katsoo hän lähtijää. Vielä tyyni on sää, vielä tyyni on sää. Kun saapuu taas saaliineen hän, on kuin mies naistaan tuntisi enemmän. Rannalle suurimmat siioistaan tuo, huutaen; eivät ne karkaa ! Suomusta nuo! Katsetta arkaa vaimoon hän luo. Karkeaa sarkaa kosketellen kertoo mies terveiset myrskyjen. Niin jatkuu tuo yhteinen työ, taas kunnes saapuu tyynenä kesäyö. Yhdestä katseesta mies ymmärtää vaimoaan, kuinka hän pelkää tyrskyvää pohjoista selkää, yksin kun jää. Siis tyynnytelkää huomiset veet, haltiat ! Mies pyyhkii kyyneleet. Oppi luodolla kielen, puhe turhaa on ja lause tarpeeton. Mies aavistaa liikkeet herkän mielen, kun nousee aamu, joka miehen matkaan saa. Katse saattamaan jää. Vielä tyyni on sää, vielä tyyni on sää.

 

Matkan hintaan sisältyy:

*Bussikuljetus

*Majoitus Hotelli Presidentissä

*Aamiainen hotellissa

*Teatterilippu

 

 

 

Aikataulu

Siilinjärvi mh                         09.30

Kuopio Maljalahdenkatu       10.00

Mikkeli, Mannerheimint.       12.40

Teatteri                                   19.00

 

 

Pidätämme oikeudet muutoksiin

Noudatamme yleistä valmismatkalakia