Mukavasti maailmalle TE-Matkojen kautta!

Tahkon ja Nilsiän kierros

 

Tahkon ja Nilsiän kierros

to 21.10. ja 18.11.

65€/hlö

 

 

Hintaan sisältyy:

*bussikuljetus
*Ruokosalmen lounaspöytä Pehkussa
*Pehkun esittely ja historia
*Kahden tunnin opastettu kierros Tahkolla ja Nilsiässä

 

Lähde mukaan tutustumaan Nilsiään ja Tahkovuoren maisemiin. Kahden tunnin opastus bussilla kiertäen Nilsiän ja Tahkon alueita antaa hyvän kuvan Savon matkailuvaltista. Alue on laajentunut ja kehittynyt vuosien varrella valtavasti. Kerrankin opastettu reissu Tahkolle !

 

PEHKUBAARI on ihastuttava ravintola Tahkon huipulla. 
Metsäautotie kiemurtelee viiden kilometrin matkan, turvallisesti ja tasaisesti aina huipulle, Pehkun pihaan saakka. Henkeäsalpaavat maisemat mykistävät kulkijan ja jos vielä ylemmäksi mieli tekee, niin uusi näköalatorni Pehkun etupihalla mahdollistaa nousun vielä 15 metriä ylemmäksi. Jo 25 vuoden ajan on Pehku houkutellut ryhmäläisiä maukkaiden ruokapatojen ääreen. 
Pehkun tunnelma on mieliinpainuva. Vanhoja työkaluja, vanhaa hirttä, navetan ikkunaa, navetan lattiaa, sikalan kurkihirttä, varsinainen kierrätysihme.
Ennen vanhaa Pehku oli todellakin rakennettu pehkusta, nyt pehkut ovat koristeena ja seininä on kiveä, hirttä ja lasia. Vanha musiikki, Olavi Virrasta Metrotyttöihin, takkatulen loimotus ja kynttilän tuike vahvistaa tunnelman ainutlaatuiseksi.
Pehkun esittely onnistuu mainiosti ruokailun yhteydessä; Ruokosalmen lounaspöytä, viikoittain vaihtuva kotiruokalounas, lämmin ruoka, 3 salaattia, leivät ja levitteet, mehu ja vesi, kahvit