Mukavasti maailmalle TE-Matkojen kautta!

Savonlinna, Olavinlinna, Kerimäki

 

Savonlinna, Olavinlinna, Kerimäki

17.8.2021

85€/hlö

 

Matkan hintaan sisältyy:

*Opastettu Olavinlinnan kierros
*Lounas Savonlinnassa
*Vapaata aikaa Savonlinnan torilla
*Harjutie Punkaharjulla
*Kerimäen kirkko

 

 

MATKAOHJELMA:

Olavinlinna
Olavinlinna rakennettiin sotilaallisesti ja maantieteellisesti  merkittävälle paikalle. Seutua halkoi Pähkinäsaaren rauhasta lähtien rajalinja. Linna rakennettiin vahvistamaan itäistä puolustusta.  Olavinlinnan perusti v. 1475 tanskalaissyntyinen ritari Erik Akselinpoika Tott, joka toimi tuolloin Viipurin käskynhaltijana. Ensimmäisenä valmistui päälinna, joka saatiin puolustuskuntoiseksi 10 vuodessa. Välittömästi käynnistettiin esilinnan rakennustyöt. Työ saatiin valmiiksi 1400-luvun loppupuolella. Puolustuskyky joutui koetukselle usein, ollen välillä ruotsalaisten, välillä venäläisten hallussa. Linnassa toimi varuskunta aina vuoteen 1847 asti. Sotilaskäytön loputtua linna toimi lyhyen aikaa tutkintovankilana, kunnes jäi tyhjilleen ja alkoi vähitellen tulla tunnetuksi nähtävyytenä ja matkailukohteena. Kesällä 1912 oopperalaulajatar Aino Ackte järjesti linnassa ensimmäiset oopperajuhlat. Vuonna 1975 linnassa vietettiin 500-vuotisjuhlaa.

Savonlinna
Savonlinna on n. 35000 asukkaan kaunis ja eläväinen kaupunki Saimaan sylissä. Savonlinna on rakennettu saarille ja keskustassakin luonto on kaikkialla lähellä. Oopperajuhlat vakiinnuttivat paikkansa jokavuotisena kulttuuritapahtumana v. 1967. Olavinlinnassa järjestettävä tapahtuma tuo Savonlinnaan kuukauden ajan esiintyjiä ja turisteja ympäri maailman.

Harjutie
Harjutien perustamistyöt toteutti luonto viimeisen jääkauden myötä. Ihminen on käyttänyt harjua liikkumiseen jo vuosisatoja, mutta merkittävämpiin tien rakennustöihin ryhdyttiin 1700-luvulla. Liikuttaessa Harjutiellä voi nauttia luonnon kauneudesta, tuntea mielenrauhaa ja kun oikein keskittyy, niin voi jopa kuulla vuosisatojen taakse hevosten hirnahtelun ja kavioiden kopseen sekä vankkureiden pyörien kolinan.

Aseman Taidelaituri
Harjutien varrella on vuosina 1906 – 1908 rakennettu Luston seisake, sekoitus jugendia ja kansallisromantiikkaa.
Asemarakennuksen sisätiloja hallitsee korkea III –luokan odotussali, jonka syvennyksissä oli matkamuistoja ja postikortteja myyvät kioskit. Rakennuksessa oli myös postitoimisto sekä asemapäällikön asuintilat.
Rakennus on yksityisenä huvilana, pysähdys, mikäli on yleisölle avoinna.

Kerimäen kirkko
Arkkitehti A. F. Granstedtin suunnittelema ja Axel Magnus ja Theodor Tolpon urakoima kristikunnan suurin puukirkko on valmistunut 1847, vihitty käyttöön helluntaina 1848. Istumapaikkoja n. 3.300, tilaa kirkossa kaikkiaan noin 4000-5000 hengelle.

Kerimäen kirkko on kristikunnan suurin puukirkko ja Suomen suurin kirkkotila. Sen pituus on 45 metriä, leveys 42 m ja korkeus kuvun kohdalla 27 m, ristin huippuun 37 m. Penkkien yhteen laskettu pituus on noin 1670 m ja istumapaikkoja löytyy yli 3000 hengelle. Seisomapaikkoineen kirkkoon mahtuu noin 5000 henkeä.

Aleksandra Såltinin 1890 maalaaman alttaritaulun aiheena on raamatunkohta "Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon", Matt. 11:28. Se on ollut seurakunnan tunnuslauseena ja samalla Raamatun sanalla messussa kutsutaan ehtoolliselle.

Kirkko on huomattavan suuri, ja sillä on pituutta 45 metriä, leveyttä 42 ja korkeutta 27 metriä. Ristin huippuun on 37 metriä. Kirkossa on noin 3 000 istumapaikkaa ja lisäksi vielä noin 2 000 seisomapaikkaa. Kirkon penkkien yhteispituus on noin 1 670 metriä. Se on Suomen suurin kirkkorakennus.[

 

 
   

 MATKAOHJELMA SITOUMUKSETTA