Mukavasti maailmalle TE-Matkojen kautta!

Ruskamatka Saariselälle

6. - 10.9.2021

380€/hlö/h2

 

Santas Hotel Tunturilla on Saariselän suurin ja monipuolisin ravintolatarjonta, joka johdattaa sinut Lapin parhaiden makujen pariin. Mm. Ravintola Pirtti, Kaltio ja Siula tyydyttävät vaativammankin nälän

 

Hintaan sisältyy:

*Bussikuljetus

*Majoittumiset 4 yötä, Santas Hotell Tunturi, aamiaiset

*Omatoimista patikointia

*H1-lisä 170 €
*Puolihoitolisä 128 €

 

Aikataulu:                        

Kuopio Linja-autoasema    06.00

Siilinjärvi mh 06.30

 

Elämyksiä erämaassa, hiljaisuuden henkäys ja värikkäät vuodenajat – Saariselkä vie matkailijan sydämen. Saariselkä antaa täydelliset puitteet luonnonläheiselle Lapin matkalle. Jylhät tunturimaisemat, monipuoliset aktiviteetit ja monipuolinen ravintolatarjonta tarjoaa ympärivuotisia elämyksiä.

Aivan Urho Kekkosen kansallispuiston vieressä sijaitseva hotelli on ulkoilmaihmisen täydellinen tukikohta. Hotellista pääsee hetkessä vaellusretkelle kauneimpiin tunturimaisemiin. Puisto on luonnossa liikkujan pohjoinen paratiisi. Kansallispuiston reittejä on kymmeniä ja lähimmät alkavat suoraan hotellilta. Auroranpolku johdattaa Iisakkipään-tunturille ja noin 1,5 km reitillä voit tuntea jo tunturiluonnon elämyksellisyyden. Lähellä ovat myös Kaunispään ja Urupään huiput.

Saariselällä maisemat jatkuvat silmänkantamattomiin, vuodenaikojen vaihtelu rytmittää elämänmenoa,

ja revontulet ovat yhtä maagiset vuosi toisensa jälkeen.

 

Urho Kekkosen kansallispuisto
Urho Kekkosen kansallispuisto perustettiin vuonna 1983, ja se on maamme toiseksi suurin kansallispuisto Lemmenjoen kansallispuiston jälkeen. Pohjoisosa on tunturi- erämaata, jossa on lukuisia yli 500 metriä korkeita tuntureita. Puiston alueella on retkeilijöiden käytössä Suomen tihein verkosto päivä-, autio- ja varaustupia sekä muita taukopaikkoja.
Luontopolkuja ja päiväretkiksi soveltuvia teemareittejä löytyy Saariselältä ja Kiilopäältä. Kansallispuiston tunnetuimpiin kohteisiin lukeutuvat mm. Luirojärvi, Paratiisikuru ja Sokosti jotka ovat useamman vaelluspäivän päässä, kansallispuiston sydämessä.

Kaunispää
Kaunispää on ehkä tunnetuin Saariselän tuntureista. Sen 438 metriin kohoavan huipun voit valloittaa helposti vaikkapa kävellen, pyöräillen, hiihtäen, autolla tai hissillä. Kaunispää sijaitsee Urho Kekkosen kansallispuiston rajalla ja sen huipulta avautuu upea näkymä kansallispuistoon, yli Saariselän kylän kohti Sompion luonnonpuistoa ja Hammastunturin erämaa-alueelle.

Kiilopää
546 metriin kurottava Kiilopää on yksi Saariselän tunturialueen korkeimmista ja tunnetuimmista tuntureista. Urho Kekkosen kansallispuistossa sijaitsevalle Kiilopäälle pääsee helposti puiston Kiilopään portilta, ja matkaa huipulle tulee noin kaksi kilometriä suuntaansa. Hyvin merkitty reittiä pitkin matkaa huipulle tulee noin kaksi kilometriä suuntaansa. Uusittu reitti on osin porrastettu, ja matkalla on levähdyspaikkoja

Laanilan kultareitti
Kahdeksan kilometrinen patikointi- ja pyöräilyreitti Laanilan ja Kutturantien välillä esittelee alueen kultahistoriaa ja -kulttuuria. Reitti kulkee vanhojen kaivoksien ja kultavaltausten kautta ja tutustuttaen kullankaivun maailmaan infotauluin. Reitin läheisyydessä kaivetaan kultaa myös nykyisin.

Ivalojoen Kultala
Vuonna 1869 alkaneen Ivalojoen kultaryntäyksen myötä valtiovalta rakennutti Ivalojoelle tukikohdan, Kruunun Stationin, kullankaivun valvontaa ja hallinnointia varten. Kruunun tukikohdassa tarkastettiin kullankaivajien etsintäluvat, punnittiin löydetty kulta ja perittiin siitä vero valtiolle.
Tänä päivänä pihapiirissä on Kultalan Kruunun Stationin lisäksi alkuperäiset rantasauna ja varastoaitta. Lisäksi alueelle on alkuperäisten piirustusten mukaan rakennettu leipomo ja väentupa. Kultalassa on myös retkeilijöiden käyttöön vuokratupa. Kultalaan pääsee merkittyä retkeilyreittiä pitkin tai melomalla. Polku Ivalojoen Kultalaan lähtee metsäautotien päästä läheltä Pahaojan kämppää, Kutturan tien varresta.

 

Saariselän tunturikylä sijaitsee Inarin kunnassa 260 kilometriä Rovaniemeltä pohjoiseen ja 30 kilometriä Ivalosta etelään. Kylästä on pyritty tekemään tiivis kokonaisuus, jonka ansiosta mahdollisimman vähän tunturiluontoa jää rakentamisen alle ja matkailun haittoja voidaan paremmin ehkäistä. Palvelujen ja hotellien keskittäminen pienelle alueelle vähentää autoliikennettä, kun asiointi voidaan hoitaa jalan. Saariselän tunturikylän palveluja ovat monien hotellien ja ravintoloiden lisäksi mm. keilahalli, marketti, Alkon myymälä, käteisautomaatti, huoltoasema, designkauppa sekä informaatio- ja liikekeskus Siula. Saariselän tunturikylästä löytyy myös Pyhän Paavalin kappeli ja Inarin kunnan pelastusasema.

 

 

 

 

 

Link / Linkki