Mukavasti maailmalle TE-Matkojen kautta!

Kierros Pielisen ympäri

Kierros Pielisen ympäri

23.-24.8.2021

189€/hlöh2

Matkan hintaan sisältyy:

*Bussikuljetus
*Outokummun kaivos ja lounas
*Majoitus Sokos Hotelli Koli, aamiainen
*Eeva Ryynäsen ateljee ja Paaterin kirkko
*Lieksan kirkko
*Lounas Bomballa

Lisämaksusta:
*Kolin kylpylälippu 30€
*Kolin illallinen 27€

 

MATKAOHJELMA

 

Päivä 1.
Lähtö kotipaikkakunnilta kohti Kolia.

 

Outokummun vanhan kaivoksen opastettu kierros (1,5 – 2 h) ja lounas Vanhassa Kaivoksessa.
Kaivostunnelissa on lämpötila n. 8 astetta, hyvä varata pitkähihaista ja mukavat jalkineet.
Kuparimalmin löytyminen 1910 oli mullistava käännekohta, joka muutti Outokummun tulevaisuuden täysin. Nykyään kaivos tarjoaa iloisia ja ikimuistoisia kokemuksia ainutlaatuisessa kaivosmiljöössä.
 

Majoitus Sokos Hotelli Kolilla. Kolin monipuoliset Ukko-Kolin rinteet avautuvat suoraan hotellille, eli luontoon pääsee suoraan hotellin ovelta. Illalla on ihana pulahtaa Koli Rlax Span maisemakylpylän poreisiin. Huoneissa on kylpytakit ja –tohvelit sekä vedenkeitin.

Kylpylämaksu 30€ matkavarauksen yhteydessä, kylpylästä ostettuna 39€.

Illallinen hotellissa lisämaksusta 27€/hlö.

 

Suomen tunnetuin kansallismaisema. Kolin lumo, avara ja upea maisema jylhien vaarojen laelta. Muun muassa Jean Sibeliusta, Eero Järnefeltiä ja Juhani Ahoa innoittanut maisema on yhä luonnossa liikkujien rakastama. Yli 3000 hehtaarin kansallispuisto on rauhoitettu rakentamiselta.
Ukko-Koli on Kolin kansallispuiston tunnetuin ja korkein vaara.  Huipulta avautuvat maisemat ovat taatusti kiipeämisen arvoiset. Merkitty retkipolku Ukko-Kolin huipulle lähtee luontokeskuksen pihasta. Matka huipulle ja takaisin on alle kilometrin pituinen.
Ukko-Kolin Korkeimmasta kohdasta löydät näköalatasanteen, joka on Pielisen järven pintaa 253 metriä korkeammalla.

Päivä 2.
Aamiainen hotellissa.

Paateri, taiteilija ja kuvanveistäjä Eva Ryynäsen koti ja ateljee Vuonislahdessa. Taideakatemiassa opiskellut Eva loi uransa aikana yli 500 veistosta, materiaalina yleensä puu.
Paateri oli alun perin maatila, jossa Eva ja miehensä Paavo työskentelivät. Eva löi itsensä läpi taiteilijana ”Veljekset Hiidenkivellä” veistoksella, joka on edelleen nähtävillä kotitalossa. Paaterin kirkko valmistui pihapiiriin vuonna 1991.

Lieksan kirkko vihittiin käyttöön 28.11.1982, suunnittelijat Raili ja Reima Pietilä. Kirkko on rakennettu samalle paikalle, kuin 1979 tulipalossa tuhoutunut CL Engelin suunnittelema arvokas puukirkko.
Kirkko on runkorakenteeltaan täysbetoninen, verhottu harmaalla grafiitilla ja vaalealla laudoituksella.
Kirkkosaliin mahtuu kaikkineen n. 1000 henkeä.  Kuvanveistäjä Eva Ryynäsen tuotantoa kirkossa edustavat eteisessä sijaitsevat ”Vaivaisukko” ja haaparakenteinen ”Laulavat enkelit”-teos.   

Bomballa nautitaan maittava karjalainen pitopöytä. Bomban talo on komea näky, massiivista tummaa hirttä ja kauniita koristeleikkauksia. Taloa ympäröi karjalaista rakennusperinnettä esittelevä karjalaiskylä, johon kuuluu myös rukoushuone eli tsasouna. Bomban opastuksessa tutustutaan taloon sisältä ja ulkoa; ikonit, käspaikat, feresit ja sarafaanit. Myös taiteilija Toivo Talven näyttely ”Kalevalan laulumailta”.

Makumatka Karjalaan ruokailuun kuuluu mm. karjalanpiirakoita ja munavoita, savusiikaa, savumuikkusalaattia, metsäsienisalaattia, kaalisalaattia, suolakurkkuja, karjalanpaistia, muikkuja, yrttijuureksia ja mustikkakukkoa.

MATKAOHJELMA SITOUMUKSETTA