Mukavasti maailmalle TE-Matkojen kautta!

 

HIIHTÄMÄÄN RAATTAMAAN

MA - LA 21.- 26.3.2022

Hinta 550€/hlö/H2 

 

Raattama on kaunis, rauhallinen kylä Pallastunturin katveessa, Ounasjoen länsirannalla Kyrövaarassa. Kylää ympäröivät hillasuot, puolukka- ja mustikkavaarat sekä kalaisat järvet. Poro- ja matkailu-elinkeinot rytmittävät kyläläisten arkipäivää, Raattamasta löytyy paikallista poronlihaa, kalaa, marjoja ja käsitöitä.

Sijainti: noin 75 kilometriä Kittilän kirkonkylältä pohjoiseen. Asukasluku: noin 120

Käynti- ja luontokohteita: Ounasjoki, valaistu latu, moottorikelkkareitti, vanha rukoushuone, Mieliövaaran näköalapaikka, Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, Pallasjärvi.

Porotilamajoitus Autto
Toivottaa sinut tervetulleeksi luonnonrauhaan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston reunalle, erinomaisten latujen ja moottorikelkkareittien varteen. Raattaman kylä upeine tunturimaisemineen ja alkuperäisine kyläyhteisöineen tarjoaa upeat puitteet lomalle. Hiihtolatu lähtee pihasta ja moottori-kelkkareitti Levi-Enontekiö kulkee
Majoitustilat sijaitsevat  n. 2 km päässä kylän kaupalta, eli ns. keskustasta. Huoneissa on kaksi kerrossänkyä, mutta huoneet saa 2:lle henkilölle. Wct ovat käytävässä, suihkut saunojen yhteydessä. Kaksi saunaa ovat ”aina valmiita”, saunat miehille ja naisille omat. Pihassa on grillikota.

Oma termospullo mukaan, niin voi ottaa kahvit tai teet hiihtolenkille mukaan.                                                                                                            

Kyläkauppa  Autto
Pienessä kylässä on myös kauppa, jossa on myynnissä päivittäistavaraa. Kaupan yhteydessä on ravintola Loimu, jossa saa esim. kuuluisaa hyvää pizzaa. Karaoketansseja järjestetään kysynnän mukaan. Ravintolassa kuvattiin Aki Kaurismäen elokuva ”Mestari Cheng” vuonna 2018.

Hiihto
Hiihtoreitit ovat ns. ympyrälenkkejä, joten hiihtämään voi lähteä mistä kohden reittiä vain. Jokainen kierros on merkitty omalla värikoodilla ja kilometrin välein on km-kilpi, joka kertoo kuinka paljon matkaa on tultu ja kuinka paljon sitä on jäljellä. Huomioi, että latuverkosto kulkee jossain kohtaa myös yksityisten mailla. Lisäksi joillakin osuuksilla on ajo moottorikelkalla sallittu, esim. poronhoidon sitä vaatiessa. Latukierrokset mm. Ahovaaran kierros 3,7 km, Raattaman kierros 18 km, Vuontiskierros 7,3 km, Hommakierros 4,2 km, Tynnyrikierros 9,1 km, Varkhaankierros 13,8 km, Sarvijärven kierros 8 km.

Latukarttoja voi ostaa majoituspaikasta tai Autton kyläkaupasta.

Laskettelu                                                                                                                                   
Laskettelua kaipaavalle löytyy Pallaksen laskettelukeskus n. 20 min ajomatkan päästä.
Yhtenä päivänä bussi vei Pallakselle, jossa voit joko hiihtää murtsikkaa tai lasketella pitkin tunturia. Rinteitä löytyy 9 ja ankkurihissejä 2. Rinteet ovat täysin luonnonlumen varassa, minkä vuoksi ne avataan yleensä vasta helmikuussa. Pallaksen Pöllöt eli hiihdonopettajat tarjoavat ammattitaitoista hiihdonopetusta.
Välineiden vuokraus onnistuu helposti laskettelukeskuksen omassa välinevuokraamossa.

Pallas
Kuvauksellisen kauniit Pallastunturit on valittu yhdeksi Suomen kansallismaisemista. Taivaskero kurkottaa yli 800 m korkeuteen. Pallaksen alueeseen tutustuminen on kätevä aloittaa hotellin parkkipaikan vieressä sijaitsevasta Pallastunturin luontokeskuksesta, joka perehdyttää vierailijan ympäröiviin tuntureihin ja kansallispuistoon. Keskuksesta löytyy esim. pysyvä näyttely Pallas-Ounastunturin geologisesta syntyhistoriasta ja ekosysteemistä ja näyttelyyn on vapaa pääsy.

Kelkkailu

Vauhdin huumasta nauttivat valitsevat laskettelun lisäksi moottorikelkkailun aktiviteetikseen. Kylästä löytyy moottorikelkkavuokrausta.. Ajaa saa vain merkittyjä reittejä pitkin. Yksin ei kannata lähteä ajelemaan

Torassieppi
Torassiepissä, vajaan 20 km päässä on mahdollisuus tutustua eläimiin porotilalla ja huskytarhalla.

Järjestettyjä moottorikelkkasafareita, poroajeluita ja huskyajeluita. Voit kokeilla perinteisien käsitöiden tekemistä ja kokeilla lumikenkäkävelyä. Nämä aktiviteetit ovat maksullisia ja varattava etukäteen

Hintaan sisältyy:

*Bussikuljetus
*Majoittumiset 5 yötä Kelokannossa Raattamassa
*aamiaiset ja illalliset
*saunan vapaa käyttö
*retkieväät aamiaispöydästä, ota oma termospullo mukaan
*lakanat ja pyyhkeet
*wc ja suihku käytävällä

 

Aikataulu:    

Kuopio Linja-autoasema    06.00
Siilinjärvi mh                        06.30

 

 

 

 

 

Varaa matka tästä

 

 

Tämä on valmismatka, asetettu vakuus Suomen Kuluttajavirastolle

Toimistomaksu 12€/varaus                        
Matkan toteutuminen edellyttää 30 matkustajaa
Pidätämme oikeudet muutoksiin                
Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja  
Pidätämme oikeudet muutoksiin